Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


ZORGBOERDERIJ REFAJA

ZORGBOERDERIJ REFAJA
Oshaarseweg 19
7932PW ECHTEN DR
Telefoon: 0528-251227
Email:

Info

Zorgboerderij Refaja biedt een fijne plek voor volwassenen en kinderen met een beperking. Anne Koster, de zorgboer, is eigenaar en initiatiefnemer van Refaja. De boerderij ligt een paar kilometer buiten Echten in een prachtig, karakteristiek agrarisch landschap. Bij Refaja is iedereen op een ontspannen manier betrokken bij de boerderij. Refaja werkt samen met de stichting Philadelphia zorg.

Een boerderij is een heerlijke plek om te werken, te spelen en te leven. De dagbesteding, de kinderopvang en het logeerhuis van Refaja passen daarom heel goed bij de dagelijkse gang van zaken op de boerderij.

Bij Refaja wordt gewerkt vanuit een christelijke levensvisie. Samen met de begeleiders wordt alles in het werk gesteld om onze deelnemers een veilige omgeving te bieden, waar ze hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen, waar niets moet, maar alles met groot enthousiasme wordt gedaan.

De zorgboerderij beschikt over 22 hectare landbouwgrond, waarop koeien grazen. Daarnaast lopen er scharrelkippen, schapen en konijnen. Er is ook een boomgaard en een groenten- en plantentuin aangelegd, waarvan de oogst deels aan huis worden verkocht.

Van maandag tot en met vrijdag is zorgboerderij geopend voor dagbesteding. De doelgroepen die voor de dagebesteding van Refaja in aanmerking komen zijn onder andere leerlingen uit het speciaal onderwijs (schoolverlaters) en praktijkonderwijs, clienten uit de geestelijke gezondheidszorg en clienten die via de Stichting Philadelphia Zorg of MEE kennis maken met Refaja. Zorgboerderij Refaja biedt hun vijf dagen per week een zinvolle dagbesteding op basis van een persoonsgebonden budget (PGB) of zorg in natura (ZIN). Naast deze activiteiten is er de mogelijkheid voor arbeidstraining. Hierdoor kunnen sommige deelnemers doorstromen naar een (gedeeltelijk) betaalde baan op de reguliere arbeidsmarkt.

Op de kaart