Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


AZR-ZORG

AZR-ZORG
Guntersteinweg 377
2531 KA DEN HAAG
Telefoon: 070-3085539
Email: info@azr-zorg.nl

Info

AZR-zorg biedt vraag gestuurde zorg met aandacht voor alle etniciteit van uit Den Haag. De huidige locatie heeft het benodigde kantoor. Al in oktober 2012 werd de organisatie opgericht. Na een rustige start om cliënten te krijgen is het daarna vrij snel gegaan. AZR-zorg biedt breed pakket aan ondersteunende diensten en activiteiten voor kinderen, tieners, jongeren, volwassenen en ouderen. Op diverse locaties te Den Haag en elders, worden deze diensten gecoördineerd. Diensten zijn bijvoorbeeld: 24 uur diensten, palliatieve zorg, verzorging, medicatie begeleiding/bewaking, huishoudelijk hulp, persoonlijke zorg en letselschadebegeleiding. De kernactiviteit van AZR-zorg is het bieden van thuiszorg.

AZR-zorg heeft als primaire missie het vergroten van de zorgbereik onder de allochtone ouderen. Uit onderzoek is gebleken dat bij allochtone ouderen sprake is van onderbenutting, dit wordt veroorzaakt door factoren als cultuur, taal en onbekendheid. Hoewel AZR-zorg zich op alle zorgvragers richt, sluit het profiel van AZR-zorg als interculturele zorgaanbieder goed aan bij de vraag van de allochtone doelgroep en is daardoor laagdrempelig.

Voor AZR-zorg staat centraal dat cliënten zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven, de keuzevrijheid en de zelfredzaamheid behouden. De cliënt kan binnen de kaders van de indicatie en binnen het kader van het gestelde in "rechten en plichten van cliënt en zorgverlener" zijn/haar voorkeur aangeven voor die vormen van zorg die het beste aansluiten bij de eigen wensen, voorkeuren en gebruiken. Voornoemde heeft bijvoorbeeld betrekking op de persoonlijke match met de hulpverleners, tijd, duur en momenten van zorgverlening, prioriteiten in werkzaamheden, persoonlijke gebruiken of gebruiken in de huishouding. Deze afspraken worden opgenomen in het zorgplan. Binnen AZR-zorg gaat men uit van belevingsgerichte zorg. Ons uitgangspunt in de zorg is volgens de visie belevingsgerichte zorg: Wij helpen mensen hun levensweg op hun manier te vervolgen. Kernwaarden hierbij zijn: respect voor autonomie en gelijkwaardigheid

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

  • Vraag gestuurde zorg bieden 24 uur per dag de verschillende doelgroepen van verschillende leeftijden in Den Haag en elders, waarbij aandacht wordt besteedt aan etnische achtergrond.
  • Het begeleiden van AVG project. Dit is een project dat onnodige medicatiegebruik terug moet dringen, waarmee de gezondheid bevorderd en de zorgkosten omlaag gaat. De patiënten worden begeleid bij medicatie gebruik en word voorlichting geven over geneesmiddelen.
  • Dag verzorging ouderen; begeleiding van de ouderen, maken van handwerk, maaltijden maken, sociale ondersteuning.
  • Samen met anderen signalerend en ondernemend zijn in de aanpak van vragen in de samenleving met opname gericht op de zorg / thuiszorg, zoals seniorenvoorlichting en het organiseren van bijeenkomsten voor ouderen.

Op de kaart